Werkwijze

 

Een oefentherapeut Cesar maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over-)belasting en spanningen. Samen met uw oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten.
Uw oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.

In de praktijk is een grote spiegel aanwezig waarin u uw houding en bewegingen zelf kunt zien. Hierdoor is het makkelijker om, samen met de aanwijzingen van de therapeut, de houding te corrigeren.

Doel
Het doel van oefentherapie Cesar is de klachten op te heffen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van ieders, strikt persoonlijke, bewegingsmogelijkheden en rekening houdend met de bepaalde situaties waarin een ieder zich bevindt (leef- en beroepsomstandigheden).

Directe toegankelijkheid

Naast verwijzing via uw huisarts of specialist kunt u ook zonder verwijsbrief terecht bij de oefentherapeut. Komt u zonder verwijsbrief dan zal de oefentherapeut eerst een screening doen, waarbij gekeken wordt of u inderdaad bij Oefentherapie Cesar aan het juiste adres bent.