Nieuw in de praktijk; OriGENE therapie


lage rugklachten OriGENE

Veel mensen krijgen vroeg of laat rugklachten. Zij hebben één duidelijke wens: soepel en pijnloos bewegen. OriGENE maakt dat mogelijk. De OriGENE-methode werd in de periode 2000-2004 ontwikkeld en getest door wetenschappers en technici onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina. Centraal staat het OriGENE-behandeltoestel. Hiermee volgen patiënten samen met onze speciaal opgeleide fysiotherapeuten een bijzondere vorm van kracht- en coördinatie therapie om de functie van de onderrug te verbeteren. 

Het effect van de gangbare oefentherapieen is bij chronische rugklachten maximaal 10 procent. De rugtherapie van OriGENE laat bij mensen met jarenlange bestaande rugklachten daarentegen opvallende verbetering zien tot 44 procent. De kans dat u van uw rugklachten afkomt is dus aanzienlijk verbeterd.

Succes
De OriGENE-therapie richt zich op de oorzaak van de klachten en niet op de symptomen, zoals veel behandelingen doen. De methode maakt een behandeling van de rug mogelijk die volledig is toegespitst op uw individuele klacht, uw mogelijkheden en beperkingen. Dus echt maatwerk waarmee de functie van de bewegende wervelkolom wordt hersteld en geoptimaliseerd.

Wat kunt u verwachten van deze therapie:
Een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van de rug, in combinatie met een afname van pijn en beperkingen.

Uw behandelaar
Een OriGENE-behandeling mag alleen worden uitgevoerd door en onder persoonlijke begeleiding van een manueel- of fysiotherapeut of een arts die is opgeleid hiervoor.
Binnen ons centrum zijn er drie gecertificeerde OriGENE therapeuten.