nieuws kinderfysiotherapie

Laatste nieuws:

Het actuele nieuws van de kinderfysiotherapie vind u op onze facebook-pagina. Hier geven we aan wat elke week bij ons leeft, waar we mee bezig zijn, of wetenwaardigheden die we graag met iedereen delen. ' like'   deze pagina (praktijk voor kinderfysiotherapie torenveld) en u blijft steeds op de hoogte. 

 

 

Juni 2013:

Bootcamp voor groep 3-4-5

Onze vijfde workshop is een bootcamp voor kinderen van groep 3-4-5. Dit is een echte uitdaging: flink werken aan je conditie: uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en coördinatie. Natuurlijk lekker buiten en gezellig met elkaar.  De bootcamp is op zaterdag 15 juni van 10.00 - 11.00 uur op het parkeerplein van het Paramedisch centrum Torenveld in Zevenbergen. Ook nu is deelname gratis.

Informatie en inschrijving: vóór 13 juni !  via 0168-324580 of kft.torenveld@gmail.com

tip: volg ons ook op facebook ivm de komende workshops dit jaar.

Mei 2013

Workshop voor kleuters.

Onze vierde workshop is voor ouders/ verzorgers en hun kleuters, groep 1 en 2.

Leer, samen met je kind, leuke bewegings- en massage- spelletjes  die de ontwikkeling van uw kind stimuleren.

Waar, wanneer en hoe? De workshop is op zaterdag 25 mei van 10.00 – 11.00 uur in het paramedisch centrum Torenveld in Zevenbergen.

Door wie: Het team van kinderfysiotherapie Torenveld.

De workshop wordt gegeven ter ere van het  25 jarig bestaan van Kinderfysiotherapie Torenveld en deelname is gratis. Er is de mogelijkheid om een donatie te doen voor de stichting Suvadra die we dit jubileumjaar steunen.

Informatie en inschrijving: Telefonisch: 0168-324580

Of via de mail: kft.torenveld@gmail.com

 April 2013

 

 Workshop voor peuters.

onze derde workshop is voor ouders/verzorgers en hun peuter vanaf het los kunnen lopen.  Leeer samen met je kind leuke bewegings- en massagespelletjes die de ontwikkeling van uw kind stimuleren.

De workshop is op zaterdag 20 april van 10.April 2013

  PLUSPRAKTIJK! 

 

Op 28 maart is Kinderfysiotherapie Torenveld geslaagd voor een plusaudit. Dit betekent dat zij zich vanaf 1 april PLUSPRAKTIJK mogen noemen: ze voldoen aan de voorwaarden die de verzekeringen hieraan stellen, oa op het gebied van management en doelmatigheid en inzichtelijkheid van behandelen en dossiërvorming.

Maart 2013

U kunt nu ook voor kinderbekkenfsyiotherapie bij ons terecht.

Kinderbekkenfysiotherapieis een specialisatie die door geregistreerde kinderfysiotherapeuten

en geregistreerde bekkenfysiotherapeuten wordt uitgeoefend, en is gericht op problemen in het gebied van buik, bekken en bekkenbodem bij kinderen.

De kinderbekkenfysiotherapeut ziet kinderen met:

• problemen met zindelijk worden

• plasproblemen, zoals urineverlies, heel vaak en/of heel nodig moeten plassen;

• poepproblemen, zoals verstopping, ontlastingsverlies;

• bedplassen;

• urineweginfecties (terugkerende);

• buikpijnklachten;

Deze problemen kunnen o.a. veroorzaakt worden door het niet goed gebruiken van de

bekkenbodemspieren.

 

Op dinsdag 19 maart start weer een nieuwe cursus  b-eat it! Deze keer voor kinderen van de onderbouw (groep 3-4- evt. 5). Zie voor informatie ook de site van het CJG:

  http://www.cjgmoerdijk.nl/index.php?id=27312&pi=41200&news_item_id=87754 . .  

Op zaterdag 2 maart houden we wederom een workshop ter ere van ons 25-jarig bestaan. Deze keer wordt het een workshop 'babygym'.  Hierin leren moeder/ vaders  met hun baby van ca 9 weken tot 9 maanden leuke bewegingsspelletjes. Deze stimuleren de motorische ontwikkeling van je kind.  De workshop begint om 10.00 uur aan de witte arend in Zevenbergen en zal tot ongeveer 11.00 / 11.30 uur duren.  Heb je belangstelling? meld je dan aan via kft.torenveld@gmail.com of via tel. 0168-324580. Deze workshop is gratis. Mocht je na de workshop deze toch willen belonen? dan graag door middel van een donatie voor de Stichting 'Suvadra'  die we met onze praktijk dit jaar ondersteunen..

http://www.suvadra.com/ 

Februari 2013

Op 2 februari hebben we een workshop babymassage gehouden ter ere van ons 25 - jarig bestaan. Het was een drukke en heel gezellige workshop. Iedereen heeft vol overgave meegedaan, en de baby's hebben zich keurig gedragen. Ook wij hebben er van genoten.

Januari 2013

Kinderfysiotherapie torenveld bestaat dit jaar 25 jaar!

Dit vieren we met workshops voor de inwoners van de gemeente Moerdijk. Houdt onze website, facebook en de locale krantjes hiervoor in de gaten.  Deze workshopt zijn gratis te volgen, wel na inschrijving.  En als de deelnemers na de workshop vonden dat het hen echt iets waard was, dan vragen we een donatie voor de stichting Suvadra. 

Nieuwe locatie:

Vanaf januari 2013 is het ook mogelijk om een afspraak in Willemstad te maken.  Op donderdagmiddag is Marleen aanwezig in de praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur ' van Gelderen'  aan de landpoortstraat 11.

Diploma-uitreiking b-eat it!

In september was alweer de vierde cursus b-eat it! gestart en op 10-01-2013 konden we deze kinderen van harte feliciteren met hun behaalde diploma! Er is weer enthousiast en hard gewerkt aan gewicht en conditie.

  

Februari 2012

08-02-2012 audit HKZ-certificering:

Kinderfysiotherapie Torenveld behaalt de  HKZ-certificering.

    

September 2011

Vernieuwde wachtkamer

De wachtkamer van de kinderfysiotherapie heeft een metamorfose ondergaan. Na meer dan 15 jaar werd het tijd om de wachtkamer te moderniseren, en vooral ook om voor een paar comfortabele zitelementen te zorgen.

In de zomervakantie was hier de gelegenheid voor en toen iedereen hierna weer terugkwam was het een grote verassing. Gelukkig was iedereen enthousiast over deze metamorfose.

 

Juni 2011

Diploma-uitreiking cursus B-eat it! op 7 juni:

Onder grote belangstelling zijn de diploma's uitgereikt aan de kinderen die de afgelopen cursus B-eat it! met veel inzet en enthousiasme hebben meegedaan. Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

Maart 2011

start B-eat it!

project in samenwerking met GGD West Brabant, Thebe, gemeente Moerdijk en natuurlijk Kinderfysiotherapeut Maja vd Horst.

Kinderen ervaren dat bewegen leuk en dat gezond eten ook lekker kan zijn. Hebt u een kind tussen de 9 en 12 jaar die het schooljaar graag sportief wil doorlopen en ook wel wat gezonder zou willen eten(dat willen wij als ouders natuurlijk vooral?) En kunt u daar best wat hulp bij gebruiken? Schrijf uw kind dan in voor de cursus B-eat it. In deze cursus werken we er samen aan met het kind en de ouders om de gewoonte om te weinig te bewegen en ongezond te eten te doorbreken. Kinderen ervaren zelf dat bewegen leuk is en gezond eten ook lekker kan zijn.

Hoe? samen met beweegdocent Maja vd Horst (kinderfysiotherapeut), een jeugdverpleegkundige en een dietiste gaat het kind aan de slag om aan conditie en kracht te werken, meer zelfvertrouwen te krijgen en te leren gezond en lekker te eten. Uw als ouders krijgen tips en ondersteuning om daarbij te helpen.

Interesse?

Meldt u kind dan samen met u zelf aan bij Maja vd Horst via haar telefoonnummer van het paramedisch centrum Torenveld 0168 324580 of per e-mail kft.torenveld@gmail.com. Of vraag haar naar meer informatie(alleen per mail)

 

April 2010

- GESLAAGDE OPENING PRAKTIJKLOCATIE IN VOORMALIGE PEUTERSPEELZAAL TE KLUNDERT -

Na uitgebreide verbouwing van de voormalige peuterspeelzaal aan de kerkweg 39 te Klundert, hebben de praktijken voor logopedie van Diana van der Linden, Ergotherapie van Eline van Donselaar en kinderfysiotherapie Torenveld hun deuren geopend.

Op 9 april j.l. hielden zij een druk bezochte open dag. De bezoekers konden onder het genot van een hapje en drankje de praktijkruimte bezichtigen. Voor de kleintjes was er voor een springkussen gezorgd.

De opening was een groot succes! Iedereen hartelijk bedankt voor jullie komst!

Vanaf heden kunnen mensen uit de gemeente Moerdijk niet alleen terecht op de praktijklocaties in Zevenbergen, maar ook in Klundert.

Voor informatie kunt u de betreffende websites bezoeken:

http://ergotherapie-vandonselaar.nl

http://logopediezevenbergen-klundert.nl

http://pmctorenveld.nl