Kinderfysiotherapie

Like Kinderfysiotherapie op Facebook!

Kinderfysiotherapie is vrij toegankelijk: er is geen verwijzing nodig om een afspraak te kunnen maken!

Hoofdlocatie:
Witte arend 2a, 4761 JA Zevenbergen. Afspraken mogelijk  op maandag t/m vrijdag, en  zaterdagmorgen. 

Dependance:
Mauritsweg 20, 4791 JL, Klundert. Afspraken mogelijk op dinsdag en vrijdag.

'aan huis' behandelingen voor baby's of ernstig zieke kinderen zijn binnen de gehele gemeente Moerdijk mogelijk. Denk hierbij aan Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Moerdijk, Klundert, Fijnaart, Willemstad, Standdaarbuiten en Noordhoek.

Voor beide locaties zijn we bereikbaar via:


- tel. 0168-324580 en 06-23780366

- Whats-app of SMS berichten kunnen ook doorgegeven worden via tel.nr. 06-23780366.

- email: kft.torenveld@gmail.com

 

Kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering

en hiervoor is geen bijdrage nodig vanuit het eigen risico.

 

Tarieven Kinderfysiotherapie Torenveld 2019:

- screening € 13,00

- screening en intake of intake met verwijzing  € 42,00

- behandeling kinderfysiotherapie € 42,00

- eenmalig kinderfysiotherapeutisch rapport en overleg/instructie ouders patiënt € 42,00

- toeslag aan huis behandeling € 13,00

- niet nagekomen afspraak €30,00

 

 

 

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is gericht op het motorisch functioneren van kinderen en jong volwassenen van 0-18 jaar en is een specialisatie van 4 jaar na de opleiding fysiotherapie. De meeste kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs op een natuurlijke manier. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Deze kinderen hebben meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen., of ze moeten leren met minder mogelijkheden zich zo optimaal mogelijk verder te ontwikkelen. Deze kinderen vallen binnen de doelgroep van de kinderfysiotherapeut en kunnen baat hebben bij een behandeling. 

Binnen de afdeling kinderfysiotherapie werken we zeker niet alleen behandelend, maar ook coachend: we rekenen op de medewerking en verantwoording van de ouders / verzorgers van de kinderen. We willen samen met hen werken aan welzijn, herstel en ontwikkeling van deze kinderen. Ook werken we samen met andere, bij het kind betrokken, disciplines.

Enkele voorbeelden van indicaties voor kinderfysiotherapie:

- motorische en / of mentale ontwikkelingsachterstand

- voorkeurshouding bij baby's

- billenschuivers, tenenlopers

- afwijkend looppatroon

- te vroeg geboren kinderen (pre-, dysmatuur)

- aangeboren afwijkingen die de motoriek beinvloeden

- orthopaedische en neurologische afwijkingen

- sensomotorische problemen

- houdingsproblemen

- ademhalingsproblemen

- jeugdreuma

- DCD (development coordination disorder)

- ADHD

- stofwisselingsstoornissen

- spierziekten

 

Voor meer informatie zie ook de folder 'kinderfysiotherapie'. evenals de site http://nvfk.nl

 

Wie zijn wij?

Maja:

Ik ben Maja van der Horst-Antonissen, geboren (in 1960) en getogen in Breda. Na de HAVO ben ik gestart met de opleiding fysiotherapie en heb deze afgerond in 1983. Na verschillende waarnemingen ben ik sinds 1984 verbonden aan het paramedisch centrum Torenveld.

Aanvankelijk als fysiotherapeute voor volwassenen. Echter door mijn betrokkenheid bij kinderen (o.a. als leidster recreatieve gymnastiek en jazzdans) ben ik cursussen gaan volgen gericht op de behandeling van kinderen. In 1988 ben ik gestart met de opleiding voor kinderfysiotherapie en in de praktijk begonnen met het behandelen van kinderen.

Deze opleiding heb ik in 1991 afgerond. In dit jaar werd ook mijn dochter Jasmijn geboren, waardoor ik wat minder wilde gaan werken. Daarom ben ik me sindsdien alleen nog gaan richten op het behandelen van kinderen.

In de loop van een paar jaar werd de kinderfysiotherapie bekender en drukker. Toen mijn zoon Niels in 1994 werd geboren, heb ik een collega gezocht om de afdeling kinderfysiotherapie te versterken. Lange tijd is dit, met veel plezier  Hanneke Wajon geweest en later ook Marleen Verschoor. Momenteel versterken Zippora en Marijke ons team al even enthousiast. 

Opvallend was dat er steeds meer en jongere kinderen naar de praktijk kwamen met pijnklachten. Daarnaast miste ik binnen de kinderfysiotherapie de aandacht voor massage van kinderen. In beide aspecten ben ik me gaan verdiepen. Dit resulteerde o.a. in de opleiding shantalamassage en de opleiding voor Tuina (chinese massage), met daarna de specialisaties gericht op kinderbehandelingen.

Beide zijn nu een prima aanvulling binnen de praktijk.

Ook is er bijvoorbeeld aandacht voor kinderen met problemen in de schrijfmotoriek. Kinderen kunnen begeleid worden bij het verbeteren van hun houding. En ook is er aandacht voor de ontwikkelingsproblemen van zeer jonge kinderen (0-2 jaar). Door aanvullende cursussen en opleidingen blijven we op de hoogte van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.

De afgelopen 2 jaar heb ik mij weer verder gespecialiseerd. Nu in de kinderbekkenfysiotherapie en de sensorische informatieverwerking bij kinderen. Wederom zinvolle aanvulling binnen het werk.

De afgelopen tijd zijn we ons met het hele team verder aan het verdiepen geweest in het coachen van kinderen en hun ouders. Zo kunnen we vaak sneller tot de kern van de zorgvraag komen en beter gemotiveerd samen aan een doel werken.   

Zippora:

Mijn naam is Zippora Koppers, geboren in 1986 in 's -Hertogenbosch. Opgegroeid in Waalwijk.. Nu woon ik samen met mijn partner in Etten-Leur. We  hebben op dit moment 2 kinderen: onze dochter Lima is geboren in 2014 en onze zoon Max in 2016.  

Na de MAVO ben ik gestart met de opleiding  doktersassistente en heb deze in 2005 afgerond. Ik heb twee jaar met veel plezier gewerkt in een huisartsenpraktijk in 's-Hertogenbosch. In 2007 besloot ik om weer terug te gaan naar school en de opleiding fysiotherapie te gaan doen. In juli 2011 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut.

Tijdens een van mijn stages in Nepal kwam ik in aanraking met kinderfysiotherapie. Dit vond ik zo leuk dat ik besloot om in augustus 2011 te beginnen met de 4-jarige Master Kinderfysiotherapie in Breda en heb ik deze inmiddels met goed gevolg afgerond.

Sinds december 2011 werk ik met veel plezier bij Maja van der Horst. Ik werk hier nu 3 dagen: maandag, woensdag en op zaterdagochtend. 

Het vak kinderfysiotherapie is steeds in beweging.  Er zijn jaarlijks vele nieuwe ontwikkelingen, het is daarom erg belangrijk om daar goed van op de hoogte te blijven.

Marijke:

Ik ben Marijke Cornel, geboren in 1992 in Breda.  Na de HAVO ben ik begonnen met de opleiding fysiotherapie en deze heb ik in 2013 afgerond. Tijdens de opleiding fysiotherapie heb ik gedurende een half jaar de minor kinderfysiotherapie gevolgd. Dit vond ik erg leuk en interessant. Ik heb toen besloten om gelijk in augustus 2013 te starten met de 4-jarige Masteropleiding tot kinderfysiotherapeut. 

Sinds juni 2014 ben ik werkzaam bij Maja van der Horst. Eerst als waarnemer tijdens het zwangerschapsverlof van Zippora Koppers. Hierna ben ik met veel plezier 1,5 dag blijven werken in de praktijk, onder begeleiding van Maja.  Inmiddels heb ik mijn opleiding Master Kinderfysiotherapie afgerond en ben ik nu 3 dagen (dinsdag, donderdag en vrijdag)  bij Maja op de praktijk zelfstandig aan het werk.